Aarhus er caféernes by: Få et opdateret overblik over byens mange caféer


Aarhus har i mange år været kendt for sine mange caféer, hvoraf nogle er ikoniske. Flere af caféerne i Aarhus er lavet efter fransk forbillede og designet af den kendte arkitekt, Jan Rode, i 1980’erne. De klassiske franske caféer i Aarhus lever i bedste velgående, og flere andre, og nye caféer, er fulgt efter. I dag er der flere caféer i Aarhus end nogensinde før. Oversigten over caféer i Aarhus finder du her:

 

Caféerne – både de prisbillige og de dyre

Forskellen på en café og en restaurant kan ofte være noget diffus, og det er mere end almindelig svært at se forskel på dem. Men noget af det, som kendetegner caféerne i Aarhus, er den mere afslappede stil og betjening. Niveauet er nede på jorden, og maden er ofte noget, som er til at forstå, selvom udvalget i dag er stort og bredt. At tale om cafémad giver ikke den store mening. Sådan var det engang, da Clubsandwichen, brunchtallerken, caféburgeren og nachos var på stort set alle caféer. Den tid er ovre, og det er ganske få, som har holdt fast i den stil.

 

 

Vil vise det “rigtige” billede af caféerne i Aarhus

Der er mange oversigter over caféer i Aarhus. Men langt de fleste er forældede. Det siger selv, at opdaterede oplysninger samt et samlet overblik over hvilke caféer i Aarhus, som er åbne, hvad de har på menukortet og måske også med bordbestilling er vigtige. Men der er også en geografisk opdeling af caféerne, så det eksempelvis er let at søge på café åen eller café M. P. Bruuns Gade. I guiderne på spiseguiden er der også mulighed for at finde caféer med vegetarbrunch, eller caféer med smørrebrød, søndagsåbent eller café med morgenmad.

 

 

Åbningstiderne er vigtige

I dag er der en del caféer i Aarhus, som holder åbent hele dagen, men også nogle, som åbner sent og lukker sent, mens nogle kun har åbent fra frokost og til ved 17-tiden. De skiftende åbningstider gør, at man lige skal tjekke deres åbningstider, inden man drager afsted. I den anledning er det også vigtigt at tjekke, om der er lørdag- og søndagsåbent.

 

 

Man føler sig godt hjemme på caféerne i Aarhus

Mange caféer er hyggeligt indrettede, og man føler sig hjemme, lidt a la en dagligstue. Her er stemningen meget loose, og der forventes ikke så meget. Den slags meget personlige caféer er der kommet en del af, særligt efter byen er vokset markant i indbyggertal. De moderne og mere stilfulde caféer er selvfølgelig også i vækst, men de kan noget andet og er mere forudsigelige.

 

 

Tag cafémaden med på farten

En del af de aarhusianske caféer laver også takeaway. Café take away er det især de mindre caféer, som har succes med, men de har typisk heller ikke så store menukort, hvilket kun er en fordel, da der ikke er så lang ventetid. Priserne på takeaway er ofte lidt lavere, end hvis man spiser og drikker på caféerne.