Skærer du tænder? Få en sundere mund med en bideskinne

tænder

Cirka 5% af alle danskere skærer tænder i et eller andet omfang, der påvirker deres hverdag.. Det svarer til 300.00 mennesker, hvilket må siges at være et meget højt tal.

Uheldigvis kan det at skære tænder, medfører sundhedsmæssige problemer, der i sidste ende kan kræve en eller anden form for behandling. Tandskæring, eller bruxisme som det også hedder, viser sig nemlig en række forskellige måder. Dette kan være i form af hovedpine og migræne, spændinger i nakke og kæbe og selvfølgelig nedslidning af tænderne.

Alt sammen noget, der er med til at forringe livskvaliteten for de ramte.

Hvad kan du gøre?

Det mest oplagte at gøre, når man lider af tandskæren, er at gå til tandlægen. Vi råder altid folk til, at opsøge deres læge eller i dette tilfælde tandlæge, hvis man har en lidelse. Hos tandlægen bliver tændernes slidtage tjekket og der skal muligvis foretages forskellige indgreb, for at sikre et sundt tandsæt.

Til slut vil tandlægen med stor sandsynlighed anbefale, at få fremstillet en bideskinne. Her vil bideskinnen blive formet efter tandsættet, så den passer og sidder behageligt uden at genere. Denne skinne skal man sove med om natten og dette afhjælper tandskæren og beskytter tænderne. Med denne skinne slipper man også for de mange gener som bruxisme medfører, såsom migræne og ømhed.

Ofte er prisen for at få fremstillet bideskinnen hos tandlægen meget høj, og den skal udskiftes med jævne mellemrum af sundhedsmæssige hensyn. Dette kan i sidste ende være en stor udgift, der gør sit tydelige indhug i budgettet.

Det billigere alternativ

Der findes dog et billigere alternativ til tandlægens bideskinne, og som har præcist samme effekt. Produktet mod at skære tænder er stadig en bideskinne. Den eneste forskel, er at du selv står for udformingen / støbningen af bideskinnen. Det er meget simpelt og gøres ved at ligge skinnen i kogene vand i nogle minutter, hvorefter man tager den i munden, så den former sig efter tandsættet.