Sådan får du råd til god, sund mad


Har du en bekymring om, hvordan du får råd til nogle gode og nærende måltider til dig selv og din familie? Her får du et par gode råd til sund og nærende mad, og ikke mindst til hvordan du kan få råd til god mad hele måneden ud. Læs med her, og bliv klogere på netop de områder.

God og sund mad er ikke altid dyr

Måske du tænker, at god og sund mad er dyr og besværlig at få fat på? Heldigvis er det ikke altid sandheden. Sund mad kan være dyr, javist, men god og sund mad behøver ikke at være det. Hvis du er interesseret i at omlægge dine sædvanlige måltider til nogle mere spændende, sunde og mættende måltider, så må du overveje at lave større portioner. Lad os tage afsæt i den klassiske omgang pasta med kødsovs. Dén ret kan være både sund eller usund, og den kan være kedelig eller lækker. Det kan de fleste nok blive enige om. Så hvorfor ikke lave retten sund, nærende, spændende og indbydende?

Ofte vil du kunne finde et større portion med hakket oksekød til billigere penge end en lille pakke oksekød. På den måde har du allerede sparet penge. Hertil køber du blot tilsvarende mere af de andre varer. Hvad med at tilføje finhakkede grøntsager såsom gulerødder, squash eller broccoli? En anden fordel ved en stor portion mad er, at du kun skal tilberede maden én gang, dagen efter skal det blot varmes. Du sparer altså ikke kun dyrebare penge, men i ligeså høj grad dyrebar tid med familien.

 

Afsæt madpenge

For at få mest muligt ud af de penge du har til rådighed, kan det være en god idé at afsætte en bestemt mængde penge hver måned. På den måde har du overblik over dine penge, samtidigt med, at du kan holde regnskab og styr på de penge du nu engang har til mad. Hvis dit madbudget er på 2000 kr. om måneden, kan du passende dividere det med 4,5, for på den måde at finde ud af, hvor mange penge du kan bruge om ugen. Så er du sikker på, at du ikke får et overforbrug.

 

Hvis du alligevel frygter, at du pludseligt ikke har råd til mad, ved eksempelvis at miste dit job, så må du se mere til 3f dagpenge, og læse mere om dine muligheder – for mad skal der altid være økonomisk råderum til.

Velbekomme.