Hvad er råhonning og hvad er det godt for?


Først og fremmest vil man elske råhonning, hvis man i forvejen godt kan lide honningsmag. Man kan tydeligt smage forskel på råhonning og almindelig honning. Råhonning har en mere intens og naturlig smag. Hos BeeOrganic sælger de råhonning med og uden gelé royal og propolis. Det er en vitamin & mineralbombe, som også har smagen med sig. Det er et naturligt produkt uden kemiske tilsætningsstoffer, hvor du er sikker på du får det bedste. Samtidig har den en antibakteriel effekt. Det afspejler sig lidt på prisen, men man får hvad man betaler for. Personligt har jeg oplevet et bedre immunforsvar og højere energiniveau.

Dette omfatter råhonning

Så hvad er råhonning egentlig for noget? Råhonning er honning, der ikke er blevet bearbejdet, filtreret eller opvarmet til over bistade temperatur, som typisk er 35 grader Celsius. Da råhonning ikke udsættes for høje temperaturer, bevares flere gavnlige vitaminer og de antibakterielle egenskaber. Den har et højt indhold af naturligt sukker, der binder væske. Denne proces får væsken til at blive suget ud af bakterierne, så de tørrer ud og dør. Samtidig er pH -værdien nede på ca 3. I det miljø kan bakterier ikke overleve. Råhonning er således 100% ren og naturlig. Råhonning krystalliserer desuden bedre, hvilket er tegn på det høje indhold af næring og enzymer. Hos Beeorganic kan man få råhonning med royal gelé og propolis tilsat, hvilket gør den endnu mere attraktiv. Den kan dermed på ingen måde sammenlignes med honning, som vi køber i supermarkedet. Serieproduktion og tilsætningsstoffer muliggør større volumen og billigere priser. Det er dog et minus, at en stor del af de gavnlige vitaminer og den antibakterielle effekt forsvinder under processen. Du får smagen af honning på franskbrødet, men går glip af honningens gavnlige egenskaber. Råhonning er derfor meget mere værdifuld end almindelig honning.

Er du på udkig efter kvalitets honning, er Beeorganic absolut et besøg værd. Her kan man finde økologiske honningprodukter fra Bee&You og priserne er til at betale.

Fødevarer eller kosttilskud?

Rå honning kategoriseres ikke som kosttilskud, men som fødevare. Det er dog en speciel fødevare som bør indtages med omtanke. For at bibeholde de gode egenskaber, skal man fx ikke opvarme den. Det duer derfor ikke at bruge råhonning i te. Derudover er der stadig brugsvejledning og anbefalet daglig dosis, som man ikke bør overskride. Udover råhonning, kan man få sirup, hostesaft og andre produkter som indeholder råhonning. Det er derfor smag og behag. Der er til enhver smag. Har man spørgsmål til produkterne eller vejledning i brug, kan man til enhver tid kontakte BeeOrganic beeorganic.dk som er eksperter i biprodukter.