Er street food billigt?


Undrer du dig over, hvorvidt street food er billigt? Find svaret her.

 

Er street food billigt?

Der er intet kort svar til hvorvidt street food er billigt. I udlandet kan street food være den billigste form for mad. Især i Asien og Latinamerika er street food en af de billigste former for mad. Hvis du vælger at booke street food til fest i Danmark, så kan du blive overrasket og finde ud af at det koster en smule mere end du regner med.

 

Street food er billigt i udlandet, da det typisk bliver serveret fra ret uformelle omstændigheder og i områder, hvor konkurrencen er hård. Det er typisk familier, der selv står for hele processen af madlavningen, serveringen og alt andet der følger med at have en street food bod. Derfor er oplevelsen typisk meget autentisk og menuen meget unik. Råvarerne i Asien og Latinamerika er også relativt billige i forhold til Europa og dette afspejles typisk også i priserne.

 

I Danmark kan man opleve street food, som noget der ikke er lige så billigt som i Danmark. Grunden til dette er råvarepriserne i Danmark, lønningerne og også lejen af lokationerne. Derfor får mange sig en overraskelse, hvis de ønsker street food, når de opdager at prisen for dette er næsten lige så høj som prisen for almindelig catering eller restaurantbesøg. Dog er oplevelsen ofte meget lignende oplevelsen i udlandet.

 

Street food oplevelsen i Danmark ligner meget oplevelsen i udlandet, da maden typisk også bliver serveret fra uformelle boder eller fra food trucks. Dette er grunden til at denne form for spise er blevet populær i Danmark. Danskere der har rejst i udlandet har oplevet denne made at spise på og ønsker at drømme sig tilbage til de omstændigheder og den lækre mad som de har smagt – og denne skuffer sjældent i Danmark, på trods af den højere pris.