3 tips til at blive bedre til at lave mad


3 tips til at blive bedre til at lave mad

Vil du gerne blive meget bedre til at lave mad, er der heldigvis råd forude. For alle kan lære at blive bedre i et køkken.

 

Langt hen af vejen handler det jo bare om træning. Men det handler også om at træne på den rigtige måde, og det handler om at have en så god værktøjskasse, så det bliver nemmere for dig at begå dig i et køkken. Herunder får du et par tips til, hvad du kan gøre.

Lær dine krydderier at kende

For det første kan det være en rigtig god idé at lære dine ingredienser og råvarerne at kende. Herunder eksempelvis dine krydderier. Der er rigtig mange mennesker, der stadig den dag i dag kun gør brug af salt og peber i et køkken.

 

Men der er jo så mange andre krydderier, du kan gøre brug af. Derfor bør du starte fra en ende af og lære alle, eller så mange som muligt, krydderier at kende, så du netop kan putte det i din kulinariske værktøjskasse. Det er tit krydderierne, der kan make or break et måltid.

 

Vil du gerne blive bedre til at grille, kan det være en idé med en Weber gasgrill q2000.

Lav retter du aldrig har lavet før

Dernæst kan det være rigtig klogt at gå i gang med at lave retter, du aldrig har lavet før. Du bliver ikke meget bedre i et køkken, hvis du bare bliver ved med at lave den samme lasagne og spaghetti med kødsovs, som du altid har lavet.

 

Find opskrifter til nogle retter, du aldrig har prøvet at lave før, og kast dig så over dem. Det er den eneste måde at udvikle dig på, og måske kan du finde på dine egne retter en skønne dag.

Lær nye teknikker til køkkenet

Sidst, men ikke mindst, kan du også få glæde af at lære en masse af de teknikker, der bliver brugt i et køkken. Der er jo en grund til, at du kan tage dig en uddannelse som kok, fordi der er så meget at lære. Men er det bare til husbehov, kan du godt klare dig med undervisning på eks. Youtube.

 

Der er teknikker til stort set alt. Hvordan du skærer tomater ud, hvordan du steger en fisk, hvordan du pudser en oksemørbrad. Der er meget at lære, og her kan nettet virkelig være din ven.