Nytårsmenu for alle vennerne


Nytårsaften skal være en aften, hvor man hygger sig med sine venner og familie. Derfor skal man også have en god nytårsmenu, der kan sætte gang i festen. Her får du nogle idéer til, hvordan du kan lave en nytårsmenu, der vil glæde alle dine venner.

Nytårsmenu med masser af snacks

For nogle er det en god idé at have masser af snacks på nytårsmenu. Det giver lidt variation og gør det nemmere at spise, hvis man ikke er så meget til at sidde stille ved bordet. Du kan lave en lækker nytårsmenu med f.eks. mini-burgere, lækre oste, friske frugter og grøntsager, chips og meget andet.

Nytårsmenu med 4 retter

Hvis du gerne vil have en mere formel nytårsmenu, så kan du lave en menu med 4 retter. Start med en forret, følg op med en hovedret og afslut med en lækker dessert. Du kan finde mange opskrifter på nettet eller i madblade, så det er nemt at finde noget, der passer til dig og dine venner.

Nytårsmenu med masser af mad

Hvis du har lyst til at lave en nytårsmenu, der er lidt mere uformel, så kan du lave en buffet. Det er en god idé, hvis du har mange gæster, for så kan alle spise, når de har lyst og samtidig slipper du for at skulle sidde og vente på, at alle er færdige med deres mad. På en buffet kan du lave alt fra lækre salater til lækre kødretter og lækre desserter.

Nytårsmenu med god vin

Nytårsmenuen skal naturligvis også have en god vin til. Hvis du ikke selv er så vin-kyndig, så kan du altid spørge din vinbutik eller dit supermarked om hjælp. De kan give dig gode råd til, hvilken vin der passer til din nytårsmenu. Husk også at have nogle øl og sodavand på menuen, så der er noget for enhver smag.

Sæt gang i festen med fyrværkeri

Nytår skal fejres med fyrværkeri, og derfor skal du også have fyrværkeri til din nytårsaften. Det er en god idé at samle alle gæsterne på gårdspladsen eller i haven for at se fyrværkeriet. Så er det nemlig nemt at se fyrværkeriet og samtidig kan man stå tæt sammen. Klokken 00 ser man fyrværkeriet og synger “Vi elsker vort land”. I kan lytte til klokkerne ringe og gå ind i varmen og spise noget dejlig varm mad. Det er vigtigt at huske beskyttelsesbriller og andet beskyttelsesudstyr og aldrig gå tilbage til en fuser. Pas på jer selv og hinanden.