Hvor meget frugt og grønt skal man indtage på daglig basis?


Fødevarestyrelsen har klare anbefalinger for, hvor meget frugt og grønt et menneske bør indtage på daglig basis, men det er desværre langt fra alle, der imødekommer disse anbefalinger. I artiklen her dykker vi ned i, hvad anbefalingerne lyder på, og så kommer vi med tips og tricks til, hvordan du kan øge dit daglige indtag af frugt og grønt.

600 gram.

Så meget frugt og grønt skal du hver dag spise, hvis du ønsker at imødekommer Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Anbefalingerne lyder ligeledes på, at halvdelen af disse 600 gram skal være grøntsager – og meget gerne grove grøntsager.

Hvis du ikke ved, hvad grove grøntsager er, kan vi fortælle, at blandt andet kål, rodfrugter og ærter falder inden for denne kategori.

Som bemærket er det langt fra alle, der lykkes med at indtage 600 gram frugt og grønt på daglig basis. Det er naturligvis en skam, for anbefalingerne er der af flere grunde, og den mest tungtvejende er, at både frugter og grøntsager indeholder en masse gode stoffer, der er sunde for både krop og sind.

Tips til hvordan du kan blive bedre til at spise frugt og grønt

Hvis du ved, at du ikke får spist 600 gram frugt og grønt hver eneste dag, er der kun en person, der kan ændre på dette, og det er dig selv.

Vi hjælper dog gerne med et par tips til, hvordan du kan øge dit daglige indtag af frugter og grøntsager.

Frisk frugt på arbejdspladsen

Hvis din arbejdsplads ikke abonnerer på frugtkasser til en frugtordning, kan du forsøge at stille dette forslag til chefen. Der findes en del forskellige services, man kan tilmelde sig, og flere af disse er faktisk økonomisk fornuftige, så medmindre din chef er en værre nærigrøv, kan han formentlig overtales.

Tilgængelighed af frugt i løbet af dagen vil formentlig bevirke, at langt de fleste på din arbejdsplads kommer til at spise mere frugt – dig selv inklusive.

Et stykke frugt fungerer også perfekt som et mellemmåltid, da det giver et af de energiboosts, man har behov for at få i løbet af en lang arbejdsdag.

En fast kostplan

Med en fast kostplan vil du uden tvivl kunne øge dit daglige indtag af frugt og grøntsager. I hvert fald hvis du er typen, der formår at holde dig til din kostplan.

Du vil let kunne finde en masse fine kostplaner via Google, som indeholder både frugt og grøntsager på daglig basis.

Gælder der de samme regler for børn?

Er det kun os voksne, der bør spise mindst 600 gram frugt og grønt på daglig basis, eller gælder anbefalingerne også børn?

Svaret på spørgsmålet afhænger af barnets alder. Hvis barnet er mindst 10 år, gælder der nemlig præcis de samme regler, mens børn i aldersintervallet 4-10 år kan nøjes med at spise 300-500 gram om dagen.