3 tips til dig der vil lave hurtigere aftensmad


3 tips til dig der vil lave hurtigere aftensmad

Synes du, at du bruger for meget tid på at lave aftensmad hver eneste dag, og er det noget, der går ud over resten af dit skema for dagen, er der heldigvis håb forude.

 

Her kommer vi nemlig med et par gode tips til, hvordan du kan lave hurtigere aftensmad, uden at du hverken går ned på sundhed eller kvalitet af maden. Du skal ikke bare skifte til fastfood, og så er den ged barberet.

Gør det hele klar på forhånd

For det første kan det være en rigtig god idé at gøre det hele klar på forhånd, hvis du har mulighed for det. Kog kartoflerne på forhånd, lav afvejning af dine ingredienser, og gør køkkenet klar til brug.

 

Hvis du har gjort tingene på forhånd, er det meget nemt og hurtigt at komme i gang med at lave aftensmaden. Derfor kan det være en god idé at gøre det til en vane at gøre dit køkken og dine ingredienser klar fra om morgenen eller aftenen før, så det hele er klar til, at du bare skal lave selve retten.

Undgå at bruge tid på planlægning

Dernæst går der tit også rigtig meget tid på selve planlægningen af aftensmaden. Det kan næsten være et helt mysterium, hvad der skal laves af mad i aften, og så tager det jo bare endnu længere tid at lave mad, hvis du skal bruge den første time på at finde ud af, hvad du skal have, og dernæst handle ind til det.

 

Derfor kan det være en rigtig god idé at få et abonnement på måltidskasser med aftensmad. På den måde får du dine ingredienser og opskrifter leveret direkte hjem til dig, nærmest som en fuldbyrdet madplan, og så er det jo ellers klarlagt, hvad du skal have til aftensmad hele ugen.

Foodprepping er måske noget for dig

Sidst, men ikke mindst, kan det også være, at du skal i gang med at lære om foodprepping eller mealprepping, som det også kan hedde.

 

Det er tit et begreb, der bliver anvendt af personer, der eks. træner meget, og som skal holde sig til en fast kostplan dag efter dag hver eneste uge.

 

Her bliver der eks. lavet mad en eller to gange om ugen, og så skal du ellers ikke tænke på at lave mere mad. Der bliver lavet mad til en hel uge, og maden er portionsanrettet og lige til at gå til. Det kan være en meget god måde at gøre aftensmaden nem på.